A intrat în vigoare biletul unic RATB - Metrorex

Data publicării:
metrou

A intrat în vigoare cartela care poate fi folosită, în Bucureşti, atât în autobuze şi tramvaie cât şi în metrou. Aceasta va funcţiona, o perioadă, în paralel cu actualele carduri de călătorie. Sistemul unic de taxare pentru transportul în comun din Capitala a mai funcţionat şi în perioada 2012 - 2014. A fost anulat după ce RATB a strâns datorii de 15 milioane de lei faţă de Metrorex.

Fie că vorbim despre metrou, autobuz sau tramvai, bucureştenii vor putea călători folosind o singură cartelă. Cu noile carduri, călătorii pot merge, timp de o oră, cu orice mijloc de transport.

Bucureştenii pot cumpăra trei tipuri de cartele unice de la orice ghişeu RATB sau Metrorex. Vorbim despre un bilet unic, valabil 60 de minute, care costă 5 lei, abonament de o zi care costă 17 de lei şi abonament cu 10 călătorii de câte 60 de minute fiecare călătorie care ajunge la preţul de 34 de lei.

Costul biletului unic este alcătuit din valoarea biletului RATB - 1,30 lei, valoarea cartelei Metrorex - 2,50 lei, la care se adaugă costul cardului și cheltuielile cu mentenanța.

„Mi se pare un preţ rezonabil. E o iniţiativă foarte bună. E mai comod decât două cartele. Una poate o pierdeam sau o uitam.”

„Foarte comod. Au mai fost într-o perioadă şi sper să fie de bun augur. Şi sperăm ca bugetul pe care îl ia doamna Firea de la Metrorex să îl folosească aşa cum trebuie.”

Bucureştenii pot valida cartelele până în ultimul minut înainte de expirarea perioadei stabilite, de o oră, şi pot călători până la capătul liniei RATB sau până la ieşirea din staţiile Metrorex.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „În prima etapă, a implementării acestui proiect, biletul unic, vor fi valabile în continuare abonamentele care există acum şi au fost achiziţionate de cetăţeni atât de la RATB cât şi de la metrou.”

Atât Primăria Capitalei, cât şi Ministerul Transporturilor, au demarat, însă, toate procedurile pentru ca în perioada următoare abonamentele şi cartelele vechi să fie înlocuite cu bilete şi abonamente unice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri