FOTO. Avion TAROM, blocat de 12 ore pe aeroportul din Amsterdam

Data actualizării: Data publicării:
pasageri dorm bagaje

Mai bine de 12 ore, 120 de pasageri români, între care mai mulți copii, au fost blocaţi pe aeroportul din Amsterdam. O cursă TAROM, care trebuia să plece sâmbătă seară spre Bucureşti, nu a mai decolat din cauza unor defecțiuni tehnice. Problemele nu s-au oprit aici. Și aeronava care a venit duminică dimineață ca să preia călătorii a avut „o problemă de IT” și a decolat cu o oră întârziere. În plus, TAROM pare să aibă deficiențe și la comunicare. Cel puțin șase pasageri au fost „uitați” în Olanda. Ei au sosit în țară duminică seară târziu, cu un alt avion.

ACTUALIZARE. Pasagerii de la Amsterdam au sosit în țară. Iată ce au povestit:

ACTUALIZARE. Conducerea companiei TAROM a decis să-l revoce din funcţie pe reprezentatului său la Amsterdam, în urma neînțelegerilor care au dus la „uitarea” în Olanda a șase pasageri ai unei curse TAROM care a avut probleme, a aflat Digi24. Detalii, aici.

ACTUALIZAREProblemele cursei TAROM de la Amsterdam la Bucureşti care nu a putut decola sâmbătă au continuat și duminică. Cel puţin șase pasageri au fost ,,uitaţi” în Amsterdam de compania aviatică. Citiți detalii aici.


Avionul trebuia să decoleze de pe Schiphol sâmbătă seara, la ora 20:00, dar căpitanul cursei i-a informat pe pasageri că aeronava are probleme tehnice.

Pasagerii se plâng de serviciile proaste de comunicare ale TAROM. Unii dintre ei au dormit în aeroport, cum și unde au apucat, după cum o dovedesc fotografiile trimise de pasageri pe numărul de Whatsapp al Digi24 (0771.100.304).

„Din păcate, după ce am fost debarcați nu am primit niciun fel de informare oficială de la TAROM - dacă ne putem caza, dacă ne va fi restituită contravaloarea cazării, unde, ce putem face, care sunt următorii pași”, a declarat telefonic la Digi24 unul dintre pasageri, Cătălin Ciobanu. „Din păcate, cei de la TAROM nu au numere de telefon disponibile 24 din 24, nu a răspuns nimeni la telefon”, a spus pasagerul, care a precizat că a primit pe Facebook o confirmare că va veni o aeronavă dimineață.

După patru ore, la 12:00 noaptea, au venit doi reprezentanți ai Ambasadei României, care au ajutat pasagerii.

Abia la 5:00 dimineața a venit reprezentantul TAROM de la Bruxelles.

Între timp, duminică dimineață a decolat spre Amsterdam o altă aeronavă TAROM, care va aduce pasagerii la destinație. Aeronava a ajuns la 7:00 dimineața pe Schiphol. Cursa urma să plece de la Amsterdam spre București în jurul orei 10:00, ora României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri