Contract de infrastructură de 400 de milioane de lei, la un pas de reziliere

Data actualizării: Data publicării:
centura caracal

Firma din Turcia care construieşte cei aproape 31 de kilometri din centura Bacăului vrea să renunţe la contract. Motivul, spun reprezentanţii Companiei de Infrastructură, este că societatea este la un pas de faliment.

Contractul a fost semnat anul trecut în mai, însă lucrările sunt abia la început. Valoarea lor ajunge la aproape 400 de milioane de lei. Reprezentanţii Companiei de Drumuri spun că turcilor li se va reţine garanţia depusă la semnarea contractului şi speră să reia licitaţia pentru continuarea lucrărilor în două luni.

Reprezentantul firmei a anunţat că nu mai poate susţine financiar construcţia variantei ocolitoare a municipiului Bacău. Administratorul turc a recunoscut că firma pe care o reprezintă se află în risc major de faliment în Turcia şi este nevoită să renunţe la contract. Aşteptăm şi o notificare oficială din partea acestei firme. Sperăm ca în două luni să poată fi reluată licitaţia pentru varianta ocolitoare Bacău. Constructorul turc a executat aproximativ 2% din întregul contract, constând în anumite lucrări la unele pasaje”, spune Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

În consecinţă, se amână şi termenul de finalizare a lucrărilor. Cei 31 de kilometri de centură ar fi trebuit să fie gata în mai anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri