Cum putem beneficia de cele mai bune tarife la zboruri

Data publicării:
avion crop getty

Economisiţi, în medie, o treime din costurile biletelor de avion, dacă le cumpăraţi cu cel puţin o lună şi jumătate înainte de data plecării, spun specialiştii în turism. În plus, pentru a avea parte de cele mai bune tarife, ar trebui să alegeţi zborurile din mijlocul săptămânii şi nu pe cele din weekend.

Indicat este să cumpăraţi biletele de avion la mijlocul săptămânii, miercurea, pentru călătoriile ce au loc marţea. Marţea tarifele sunt şi cu 11% mai mici decât sâmbătă de exemplu. Iar dacă alegeţi să călătoriţi dimineaţa foarte devreme, sau după amiaza după ora 18, mai puteţi tăia din costuri încă aproape 10%

Companiile aeriene vând bilete mai ieftine în lunile octombrie, noiembrie şi în februarie, când numărul de clienţi este unul mai mic. Ţineţi cont însă şi de faptul că tarifele pot varia de la un minut la altul în funcţie de numărul căutărilor pe care le faceţi pe internet.

Unele tarife sunt exclusiv pe site-urile companiilor aeriene şi nu le găsiţi le agenţiile de turism. Astfel dacă sunteţi în căutarea unui bilet ieftin de avion, este recomandat să verificaţi şi direct la sursă. Diferenţa de preţ poate fi şi de 20%.

Bilete la jumătate de preţ cumpără cei care urmăresc promoţiile sau momentul lansării curselor pentru sezonul următor.

„Promoţiile apar în general după perioada sărbătorilor sau după perioada sezonului estival”, spune Adrian Nicolovici consultant în turism.

Fiţi atenţi, însă, la taxe şi comisioane: de multe ori companiile nu le afişează în preţul ce vă fură ochii.

Sunt companii care taxează chiar mai mult decât tariful biletului, pentru check-in-ul neefectuat online”, afirmă Cristina Pipias director al unei agenţii de turism .

Un alt sfat este acela de a încerca să cumpăraţi biletul dintr-o altă ţară. Preţul final variază şi în funcţie de ţara de rezidenţă, şi din cursul valutar. Acelaşi zbor căutat pe varianta engleză a site-ului unei companii poate fi şi cu 10-20 de euro mai ieftin decât varianta românească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri