Curse Wizz Air, probleme din cauza vremii

Data actualizării: Data publicării:
pista aeroport zapada

Vremea rea dă peste cap programul de zbor: aeroportul Luton din Marea Britanie a fost închis până duminică după-amiază. Sunt afectate două curse Wizz Air spre România, Luton-Bucureşti şi Luton-Cluj.

Tot din cauza ninsorilor puternice ar putea apărea anulări sau întârzieri în ceea ce priveşte plecările şi sosirile de pe aeroporturile: Birmingham, Dusseldorf, Stuttgart, Luxemburg şi Koln-Bonn.

Au fost probleme şi cu două curse Wizz Air de la Bruxelles spre România. Una dintre aeronavele care trebuia să ajungă duminică în ţară - pe aeroportul din Cluj - a avut o defecţiune la un senzor şi a fost blocată pe aeroportul din Belgia aproape cinci ore. Un alt avion cu destinaţia Bucureşti are deja o întârziere de peste trei ore.

„După ce au degivrat iar aeronava, acea problemă a revenit. Acum, din fericire, nu mai trebuie să degivrăm aeronava, însă trebuie să alimentăm şi să curăţăm iar senzorul respectiv. Sperăm de data asta să fie totul în regulă”, a declarat un telespectator Digi24 aflat la bordul unei curse Wizz Air.

Europa simte pentru prima dată în acest sezon furia rece a iernii. Toate ţările din centrul şi vestul Europei sunt duminică sunt cod galben, portocaliu sau chiar roşu de viscol şi ninsori. Cel mai tare suferă britanicii şi irlandezii. Peste insule s-au abătut ninsori abundente şi vânt tăios şi rece. În unele locuri stratul de zăpadă se apropie de 30 de centimetri, iar pe malul Mării Nordului rafalele au atins şi 144 de kilometri pe oră, cât un uragan.

Tot vremea rea a provocat şi eşuarea unui feribot cu 300 de oameni la bord în portul Calais din Franţa. Pasagerii şi echipajul sunt teferi.

În sud-vestul continentului, în Spania şi Portugalia, tot vântul este cel care face probleme. La fel şi în Bulgaria, ţară pentru care ministerul de Externe a transmis şi o atenţionare de călătorie. Românii sunt sfătuiţi să circule preventiv şi să se informeze din timp asupra stării drumurilor.

În România, ninsorile vor înceta în orele ce urmează, dar vântul va rămâne destul de alert în anumite regiuni.  Zilele următoare vor fi însă foarte capricioase, spun meteorologii, care anunţă temperaturi scăzute în multe regiuni. Ei atenţionează şi asupra riscurilor de formare a poleiului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri