Drumul județean care distruge mașini

Data publicării:
drum gropi

Un drum judeţean care face legătura între Arad şi Timiş este visul urât al tuturor şoferilor care trec prin zonă. Trebuie să facă slalom printre gropi şi este mare minune dacă scapă cu maşina întreagă. Sunt porţiuni de drum pe care nu se poate circula cu mai mult de zece kilometri pe oră. Primarii din comunele prin care trece acest drum au protestat de mai multe ori şi au cerut edililor din Arad să repare şoseaua, dar fără rezultat. 

Drumul judeţean 691 a fost construit la începutul anilor '70 şi nu a fost reabilitat complet niciodată. Acum, şoferii care se încumetă să circule pe el nu au decât să facă slalom printre gropi.

„Groaznic. Ca după bombardament. (Reporter:Cât de des ajungeţi cu maşina în service?). Păi dacă merg mult pe drumul ăsta, la vreo 2 - 3 săptămâni”, a spus un șofer

„E un drum impracticabil”, a adăugat un alt șofer.

Drumul leagă vestul judeţul Timiş de Arad şi este singurul pe care se poate ajunge direct din oraşul Lipova la Timişoara. Primarii comunelor prin care trece şoseaua spun că s-au săturat de promisiunile autorităţilor judeţene.

Drumul este foarte important pentru că face legătura dintre DN7 şi autostradă. Practic, tot traficul dinspre autostradă ne tranzitează”, a explicat viceprimarul comunei Zăbrani, Dănuț Codrean

Anul trecut, autorităţile judeţene promiteau că vor face un proiect pentru a obţine fonduri europene pentru reabilitarea drumului. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în primăvara acestui an. Nu s-a făcut absolut nimic.

„Drumul, din punct de vedere al structurii, este foarte depăşit. În cel mai scurt timp demarăm procedurile de achiziţie a lucrării, proiectul tehnic îl avem predat”, a spus vicepreședintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea.

Lucrările ar trebui să înceapă după ce trece iarna şi vor costa 12 milioane de lei, bani din bugetul judeţului Arad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri