Metroul spre Drumul Taberei, obiectiv turistic

Data actualizării: Data publicării:
161127_PORTI_DESCHISE_MAGISTRALA_M5_05_INQUAM_Octav_Ganea_resize
F

Ca să-i convingă pe bucureşteni că de la anul pe vremea asta metroul va circula şi în Drumul Taberei, şefii de la Transporturi i-au invitat să intre în subteran şi să vadă cum arată trei dintre viitoarele staţii. Cele mai grele lucrări care au rămas de executat sunt în zona Eroilor, unde cele două cârtiţe uriaşe trebuie să sape pe sub actuala staţie de metrou şi pe sub râul Dâmboviţa.

Bucureştenii s-au putut plimba inclusiv prin tunelurile care vor lega staţiile Favorit şi Drumul Taberei 34.

Mii de oameni au mers să vadă şantierul care le-a condamnat cartierul de câţiva ani la aglomeraţie şi praf.

„Ieşirea din Drumul Taberei pentru cei care au maşină este criminală. În vară să-i dea drumul deja la metrou”, spune unul dintre vizitatori.

Nicio şansă, însă, ca metroul să circule în Drumul Taberei înainte de finalul anului viitor.

Sorin Buşe, ministrul Transporturilor: „Data de finalizare pe care am agreat-o este semestrul al doilea al anului viitor, deci undeva noiembrie.”

Până atunci mai sunt multe lucruri de făcut, mai ales în zona Eroilor.

Marin Aldea, directorul general al Metrorex: „Cele două TBM-uri sunt pe poziţie urmând ca în luna februarie să înceapă să sape pe sub staţia Eroilor şi pe sub râul Dâmboviţa.”

Pe noua magistrală vor circula, pentru început, garnituri Bombardier, cumpărate în perioada 2002-2008.

Marin Aldea, directorul general al Metrorex: „Vor fi echipate corespunzător astfel încât instalaţiile din trenuri să fie compatibile cu cele din calea de rulare. Dotarea cu aceste echipamente moderne e în jur de câteva milioane de euro, 10-15 milioane de euro, poate chiar mai mult.”

Metrorex vrea să facă, la începutul anului viitor, o licitaţie pentru achiziţionarea de 26 de trenuri. Luna viitoare vor fi ridicate o mare parte din restricţiile de circulaţie de la suprafaţă. Se va circula pe toate benzile în zona parcului Drumul Taberei şi în zona depoului de la Valea Ialomiţei. Pe 15 decembrie se va redeschide traficul şi pe Bulevardul Eroilor, închis în urmă cu un an, când din cauza lucrărilor la metrou, terenul s-a surpat şi a fost nevoie de lucrări de consolidare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri