Motivul pentru care un tronson de autostradă va fi scos din nou la licitație

Data actualizării: Data publicării:
autostrada

Ultimul tronson al lotului 2 al autostrăzii Lugoj - Deva va fi scos din nou la licitaţie. Motivul? Ministrului Răzvan Cuc i se pare aberant să plătească 180 de milioane de euro în plus, numai pentru crearea unor viaducte ca animalele sălbatice care locuiesc în zonă să poată traversa şoseaua.

„Se lucrează la documentație pentru lansare, pentru proiectare și execuție petru ultima secțiune, faimoasa secţiune cu viaducte pentru mamifere mari. Mi se pare... și eu sunt un iubitor al mediului și un protector al mediului, dar mi se pare aberant, ca pentru faptul că pe acolo ar trece niște mamifere mari, respectiv urși, să suplimentăm costurile unui tronson de 7 km cu 180 de milioane de euro. Îl vom relicita, ne vom supune rigorilor de mediu și mergem mai departe să finalizăm autostrada”, a spus Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Lotul II al autostrăzii Lugoj-Deva va avea, când va fi gata, puţin sub 30 de kilometri. Lucrările au demarat la începutul lui 2014, iar trei ani mai târziu, în martie 2017, au fost deschişi traficului doar 15 km.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri