Oamenii se plâng de căldura infernală din trenuri: „Simțim că murim!”

Data actualizării: Data publicării:
tren caldura mare shutterstock_443667181
Foto: Shutterstock

Mai multe persoane se plâng, în mesaje transmise către Digi24, de condițiile infernale în care au fost nevoite să călătorească azi cu trenul și în special de căldura insuportabilă și lipsa aerului condiționat. Canicula a cuprins duminică o bună parte din țară, temperaturile ajungând până la 38 de grade.

Un telespectator ne-a trimis o fotografie în care se vede că temperatura măsurată în trenul IR 1691 Bucureşti N -Timişoara N, este de 44 de grade. „Trenul IR 1691 Bucureşti N -Timişoara N circulă fără aer condiţionat, peste 40 de grade în vagoane” este mesajul transmis de tânăr. „Mulțumim, CFR!!! Saună gratuită”, scrie pe fotografia de captură realizată cu telefonul mobil.

„Bună ziua! Va contactez din trenul Mangalia - Craiova, IR 1993. Ne-am urcat din Constanţa, cu doi copii, un an şi respectiv 3 ani, eu şi soţia. Călătorim la clasa I, dar sunt condiţii de toată jena. O căldură insuportabilă de 40-45 grade Celsius. Efectiv nu se poate respira. Sunt patru geamuri în tot vagonul, două nu se deschid, bilete vândute fără locuri, îngrămădeală, căldură insuportabilă pentru copii. Călătorim până în municipiul Caracal. Am discutat cu cei care ne-au controlat biletele, dar nu au ce să facă, că astea sunt condiţiile. O nesimţire cruntă, din partea CFR în toiul verii, când ştii că este toată lumea plecată în concediu, să oferi asemenea condiţii. Aş vrea să-i rog pe cei care conduc această renumită companie să-şi aducă şi ei copiii pentru o călătorie de câteva ore”. Așa sună mesajul pe care ni l-a trimis Grosu Andrei Marian.

O tânără ne spune că în trenul în care se află nu funcționează aerul condiționat nici măcar la clasa I: „Mă aflu în IR 1993 şi suntem bătaia de joc a CFR. Suntem la vagonul 3, vagon de clasa 1, care însă nu are aer condiţionat. Are nişte tentative de geam, care sunt blocate şi nu se pot deschide. În vagon sunt copii mici care plâng, sunt vârstnici... Şi totuşi, pe nimeni nu interesează! Simţim că murim, că ne axfisiem.... E groaznic!!! Pentru ce am plătit un preţ aproape dublu, faţă de cel de la clasa 2, care, culmea, au aer condiţionat....”, se întreabă Daniela Croitoru.

Un alt telespectator ne scrie pe Whatsapp că se află în trenul Iași-București, aerul condiționat nu funcționează la clasa a 2-a, iar la clasa 1 numai în compartimente, în timp ce pe hol e căldură mare și mizerie. În acest timp, controlorii stau în compartimentul de serviciu cu picioarele pe canapele, scrie cititorul.

Nu uitaţi, dacă şi dumneavoastră aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail (redactie@digi24.ro sau digivox@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. Totodată, ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe Whatsapp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Citiți și: 

Călători despăgubiți dacă în tren nu e aer condiționat

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri