Primele taxiuri electrice din România

Data publicării:
taxi eco

Primele taxiuri electrice din România circulă deja în vestul țării. O firmă din Arad a cumpărat cinci mașini noi care n-au nevoie de combustibil, ci de energie electrică. Automobilele nu poluează şi clienţii plătesc pentru o cursă acelaşi preţ ca pentru o călătorie cu o maşină pe bezină sau pe motorină.

„Am pornit mașina și nici nu se aude motorul”, explică șoferul unui astfel de taxi.

Silenţioase și prietenoase cu mediul înconjurător, cele cinci taxiuri din Arad au avut succes deplin printre clienţi:

„Mi se pare o idee bună, pentru că este mai prietenos cu mediul înconjurător, nu e zgomotos, e mai ok”, spune unul dintre ei.

„Da, e o idee foarte bună, în condițiile în care se elimină emisia de gaze poluante”, arată un altul.

„Ideea trebuie extinsă la nivelul întregii țări, iar după Arad, al doilea oraș aș zice eu să fie Capitala”, e de părere un al treilea.

Cele cinci mașini electrice transformate în taxi au costat 150.000 de euro. Compania nu a mărit însă tarifele.

Motivul a fost unul foarte simplu: pentru un oraș mai curat. Vrem să reducem un pic poluarea. (...) Vrem să fim în rând cu statele europene, suntem primul oraș din țară care a introdus aceste mașini, sperăm la cât mai multe bucăți să introducem”, explică Gabriel Grizak, directorul companiei de taxi.

Taxiul electric are o autonomie de 180 de km. Atunci când este nevoie, bateria mașinii poate fi reîncărcată complet în cinci ore.

Șoferii de taxi laudă maşinile electrice şi spun că se conduc mult mai uşor faţă de autoturismele care funcţionează pe combustibil.

Având în vedere că sunt niște mașini de ultima generație, foarte silențioase, nu las fum în urma mea, nu poluez și mă simt mai odihnit după o zi de muncă”, spune Marius Niculeasa, șofer.

Pe viitor, reprezentanții companiei speră să cumpere şi baterii cu o autonomie mai mare, de 400 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri