Servicii CFR pentru șoferi. Cu mașina în tren până la Salonic și Istanbul

Data actualizării: Data publicării:
tren

Cu maşina pe calea ferată de la Bucureşti până în Salonic şi Istanbul. Transportul autoturismelor cu vagoane speciale ataşate la trenurile internaţionale ar putea deveni realitate şi pentru români, de la 1 iunie, relatează Digi24. Anunţul a fost făcut de directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, la Digi FM.

Iosif Szentes a explicat că, pentru început, acest serviciu va fi introdus în faza de testare, în cazul trenului spre Salonic. Cât despre costuri, pasagerii vor trebui să plătească un bilet întreg şi pentru maşină.

O călătorie dus, Bucureşti - Salonic, costă aproximativ 45 euro la clasa a 2-a şi 58 euro la vagonul de dormit. Pentru ca autoturismele să poată fi urcate în tren, CFR mai trebuie însă să construiască o rampă mobilă în Gara de Nord.

E vorba de acel traseu pe care anul trecut, după cinci ani de întrerupere, l-am reluat spre Grecia. Probabil că tot din iunie o să pornim şi cu două vagoane tot în cadrul aceluiaşi tren, şi către Istanbul. Şoferii şi călătorii vor călători în vagoane de dormit, efectiv cuşete. O să coste cât un bilet de tren. Nu dorim să fie un preţ exagerat care să sperie călătorii pentru că ştim bine, şi în Salonic, şi în Istanbul, se pot închiria maşini cu 25-35 de euro pe zi,” a precizat Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri