Şoseaua de centură a Craiovei a fost inaugurată pe neaşteptate

Data actualizării: Data publicării:
centura craiova

După 4 ani, şoseaua de centură a Craiovei a fost deschisă circulaţiei. Oarecum din greşeală. CNAIR anunţase, pentru luni, o vizită a ministrului Transporturilor pe şantier. Numai că, odată ajuns la faţa locului, Sorin Buşe a declarat drumul inaugurat. CNAIR s-a adaptat şi, într-un nou comunicat pus pe site, a anunţat că şoseaua va fi deschisă traficului din această dimineaţă, de la ora 5:00.

Sorin Buşe, ministrul Transporturilor: „Mă bucur că reuşim să inaugurăm această variantă ocolitoare acum, înainte de sezonul de iarnă când traficul este şi mai dificil. Şi mai complicat din cauza zăpezii. Era vorba de câteva zile, pentru că dacă se rata iarăşi se ajungea din nou în sezonul de primăvară ceea ce nu ne-am dorit.”

Şoseaua ocolitoare este cunoscută sub numele de „centura Ford”. Construcţia ei a fost insistent cerută de reprezentanţii constructorului auto. De altfel, directorul uzinei de la Craiova l-a însoţit pe ministrul Sorin Buşe la inaugurarea neaşteptată.

Lucrările la au început în 2012 şi au costat aproximativ 36 de milioane de lei, bani europeni. Termenul de finalizare a fost amânat de trei ori din diverse motive, de la probleme cu expropierile până la pânza freatică sau un stâlp lăsat în mijlocul drumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri