TAROM își caută un partener în Orientul Mijlociu

Data publicării:
TAROM MARE

TAROM ar putea intrea în parteneriat cu o mare companie aeriană din Orientul Mijlociu sau Asia, a declarat Ministrul Transporturilor pentru Hotnews.

Ministrul Sorin Bușe nu a precizat cu ce operatori sunt purtate negocieri, însă a spus că aceştia ar dori să folosească Bucureştiul pe post de hub regional care le-ar da un acces mai bun pe piaţa europeană. Iar TAROM ar putea să fie partenerul care să îi ajute să îşi îndeplinească acest obiectiv.

Nu este pentru prima oară când sunt purtate astfel de discuţii. În primăvara anului trecut, guvernul a negociat posibile colaborări între TAROM şi Emirates, Etihad, Qatar Airways sau Turkish Airlines. După câteva luni a apărut inclusiv informaţia că Turci ar vrea să cumpere TAROM, dar până la urmă nu s-a mai concretizat nimic.

TAROM este deja membru într-o alianţă aeriană, SkyTeam, ai cărei membri sunt operatori de zbor cu experienţă mare pe această piaţă, cum ar fi AirFrance, Alitalia sau Aeroflot. În astfel de alianţe companiile îşi operează reciproc zborurile pe anumite rute.

Totuşi, o colaborare cu giganţii aerieni din Orientul Mijlociu ar fi la un alt nivel. În Serbia, de exemplu, compania aeriană de stat a fost reorganizată după ce Etihad i-a cumpărat 49% dintre acţiuni în 2013. Iar acest partneriat a fost unul de succes. Anul trecut, profitul AirSerbia a crescut cu 44% şi veniturile cu 16%.

TAROM a avut pierderi de peste 6 milioane de euro în primul semestru al acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri