Topirea zăpezii scoate la iveală craterele din șosele

Data publicării:
DRUM_GROPI_CAPTURA

Topirea zăpezii a scos la lumină o imagine dezolantă pe mai multe şosele din ţară. În judeţul Botoşani, acolo unde se află singurul drum naţional de pământ din ţară, şoseaua este plină de gropi, iar şoferii abia răzbesc cu maşinile. Şi în judeţul Galaţi, drumul judeţean 240 A poate fi confundat cu uşurinţă cu un lac. Gropile uriaşe scoase la suprafaţă de topirea zăpezii sunt pline cu apă, iar conducătorii auto riscă să rămână blocaţi cu autoturismele.

Pe o porţiune de aproape 40 de kilometri, între Rădăuţi Prut şi Manoleasa, drumul naţional 24 C este un coşmar pentru şoferi. Circa 200 de şoferi ajunşi la capătul răbdării au ieşit în stradă la finalul săptămânii trecute. Conducerea Companiei de Drumuri a precizat că drumul va fi modernizat, însă nu i-a venit încă rândul.

„Noi am pornit proiectul pentru modernizare, am făcut studiul de fezabilitate şi proiectul... Este la companie la avizat, urmează la Minister. Nu ştiu care e sursa de finanţare”, a spus șeful CNAIR Iași, Ovidiu Laicu.

Pentru modernizarea drumului este nevoie de 24 de milioane de euro.

Drumul judeţean 240A, care leagă localităţile Cerţeşti şi Ghidigeni, arată ca un lac. Pe o porţiune de patru kilometri, şoseaua nu a văzut vreodată asfaltul. Drumul a devenit celebru pe internet în urmă cu doi ani, atunci când un profesor de sport a postat pe Facebook fotografii cu craterele formate.

sosea-lac

De atunci, însă, starea drumului s-a înrăutăţit şi mai mult.

Maşina am stricat-o de nenumărate ori, nici nu mai ştiu. Am schimbat şi motor, tot ce înseamnă bucşăraie”, a spus profesorul Ionuț Dumitrașcu.

Dacă vor să evite craterele de pe drumul judeţean 240A, şoferii ar trebui să facă un ocol de 100 de kilometri.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi, cei care administrează drumul, dau vina pe apa care se scurge de pe versanţi.

„Acolo, doar într-o singură zonă, este ca într-o pâlnie. De pe ambii versanţi se scurge toată apa şi stă acolo în drumul ală. Trebuie trimis specialist acolo să vadă unde ar putea să se deverseze apa aia”, a spus președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Judeţul Galaţi are în acest moment aproape 90 de kilometri de drum judeţean pietruit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri