Tudose: Nu ne atingem de Pilonul II de pensii

Data actualizării: Data publicării:
160817_ilustratie_bani_12_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM /Octav Ganea

Premierul Mihai Tudose a dat raportul despre starea economiei în faţa deputaţilor, la convocarea liberalilor. Românii simt creşterea economică, le-a transmis prim-ministrul parlamentarilor. Şi totdată i-a asigurat că Guvernul nu se va atinge de Pilonul II de pensii.

„Pilonul II - am anunțat cu toții că nu ne atingem de el. Banii rămân acolo”, a spus premierul de la tribuna Parlamentului.

„Sunt bani suficienţi, nu este nicio problemă în plata pensiilor. Nu se poate lega noua Lege a pensiilor de bugetul de anul acesta. Tot ceea ce înseamnă discuţii pe Pilonul II se face la nivelul Ministerului de Finanţe, al ASF şi al CAnei Naţionale de Pensii. S-au descoperit acolo mici probleme în ceea ce priveşte comisioanele luate, mai mult decât trebuie, aproape 10 ani”, spusese premierul sâmbătă seara.

În fața aleșilor, premierul a mai spus că România are cea mai mare creștere economică din UE, 5,8%.

„Acesta este cel mai bun indicator al bunului mers al economiei”, a spus Tudose, adăugând că bunul mers al economiei începe să se simtă în buzunarul românilor.
El a amintit și că au crescut salariile românilor.

Prim-ministrul Mihai Tudose a fost convocat în Parlament de PNL pentru a da explicaţii cu privire la situaţia economică. Tema dezbaterii politice la care a participat şeful Executivului se numeşte „Atacul Guvernului Tudose la adresa economiei româneşti”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri