Cutremur cu magnitudinea 8 în Mexic. Mărmureanu: Au fost date și alte magnitudini, s-ar putea să fie o eroare

Data actualizării: Data publicării:
cutremur

Un cutremur cu magnitudine 8 s-a petrecut în această dimineață pe coasta sudică a Mexicului, în Oceanul Pacific. Președintele de onoare al INFP, Gheorghe Mărmureanu, spune că informațiile sunt contradictorii și că nu crede că mișcarea telurică a avut o magnitudine așa mare. Potrivit profesorului Mărmureanu, o magnitudine de 8 ar fi catastrofală.

Adâncimea mi se dă de 61 de kilometri și magnitudinea, momentul seismic de 8.0. Cea de 5 e o replică, mai e una de 6,1 la adâncimea de 32 de kilometri. Cred că e ceva greșit în chestia asta. La o magnitudine de 8 și mai ales dacă ar fi mai la suprafață, e catastrofală”.

Cum arată acolo zona seismică?

„E la mare distanță, în Oceanul Pacific. Și mereu ce a fost cu Mexic au fost timpi suficienți pentru a crea un sistem de avertizare de peste 150 de secunde. E o zonă care nu e foarte clară tectonic, o tectonică mai dificilă.

Replicile pot să dureze până la 2-3 zile, dar văd că sunt și replici invers. Una care are loc după un timp și apare alta ca mărime. Imediat după cutremurul ăsta sunt date alte magnitudini, 8-8,1, au fost date și alte magnitudini, s-ar putea să fie și asta o eroare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri