Alertă la sediul Poliției din Dallas

Data publicării:
DPD-1-874x492

La două zile după uciderea a cinci poliţişti şi rănirea altor şapte, sediul central al poliţiei din Dallas a primit ameninţări anonime la adresa tuturor angajaţilor săi. Ameninţările şi prezenţa unui bărbat cu o mască neagră într-o parcare din spatele sediului au declanşat o alertă de securitate.

În zonă au ajuns vehicule blindate şi membri ai echipelor SWAT, iar televiziunile au fost instruite să nu difuzeze imagini de la locul alertei pentru a nu pune în pericol viaţa poliţiştilor. Totuşi, în urma percheziţiilor, în parcare nu a fost găsit nimic suspect.

Pe de altă parte, ieri au continuat protestele activiştilor de culoare, după uciderea a doi afroamericani de către forţele de ordine. 74 de persoane au fost arestate la un asemenea protest din Rochester, New York.

Alţi 30 de oameni au fost arestaţi la un protest din faţa poliţiei din Baton Rouge, Lousiana. Noi demonstraţii sunt anunţate azi în Minnesota şi Louisiana, dar şi la New York şi Washington.

Barack Obama îndeamnă la rațiune

De la Varşovia, preşedintele Barack Obama a încercat să calmeze spiritele. Incidentele rasiste, a spus el, nu înseamnă că America este divizată în comunităţi rivale.

Individul dement care a comis atacurile din Dallas nu este reprezentativ pentru americanii de culoare, aşa cum atacatorul de la Charleston nu este reprezentativ pentru albi, iar cei din Orlando sau San Bernardino nu sunt reprezentativi pentru americanii musulmani. Ei nu vorbesc în numele nostru. Noi nu suntem aşa. Oricât de dureroasă a fost săptămâna aceasta, cred cu tărie cu America nu este atât de divizată pe cât sugerează unii”, a declarat Barack Obama, preşedintele SUA.

Barack Obama a subliniat că trebuie aşteptate concluziile anchetelor privind uciderea celor doi afroamericani de către forţele de ordine, săptămâna aceasta. El a adăugat însă că tratamentul diferit aplicat de forţele de ordine americanilor de culoare şi hispanici este o realitate.

Continuă protestele în SUA. O șosea interstatală a fost blocată

Poliţişti ucişi în Dallas | Unul dintre atacatori avea 25 de ani şi era veteran al armatei americane

Cinci polițiști uciși în SUA. Incidentele recente care au reaprins tensiunile rasiale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri