Angelina Jolie, în vizită la refugiaţii din Grecia

Data publicării:
GettyImages-515880178

Angelina Jolie a vizitat o tabără improvizată, administrată de Agenţia ONU pentru Refugiaţi, în portul Pireu. Acolo, peste 4.000 de oameni, care au fost salvaţi de pe marea Egee, dorm în corturi chiar în port.

Sunt aici să învăţ şi să vorbesc cu voi şi cu agenţiile şi guvernul pentru a afla ce se întâmplă, ok? Încercaţi să rămâneţi puternici,” a adresat actrița refugiaților.

La rândul său, premierul Alexis Tsipras consideră bine-venit ajutorul dat de Angelina Jolie pentru popularizarea situaţiei refugiaţilor.

Vă mulţumesc pentru vizita şi efortul dumneavoastră de a atrage atenţia asupra acestei grave crize umanitare,” i-a spus Alexis Tsipras actriței.

Între timp, situaţia de la Idomeni, la graniţa Greciei cu Macedonia, se deteriorează cu fiecare zi care trece.

Scene în care oamenii se bat pe mâncare au loc zilnic, la sosirea camioanelor cu mâncare şi haine. Fără să mai aştepte să li se împartă ajutoarele, bărbaţi tineri iau cu asalt camioanele, luându-şi singuri ce le trebuie sau aruncându-le cunoscuţilor de jos. Oameni în toată firea ajung să-şi fure unii altora un pachet de biscuiţi.

„Nu ne mai purtăm ca oamenii în condiţiile astea. E ruşinos, dar e urmarea firească. Astea nu sunt condiţii umane,” spune un refugiat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri