VIDEO | Atentat în Turcia. Momentul exploziei

Data actualizării: Data publicării:
explozie instanbul twitter

Teroare la Istanbul. Cel puţin 13 oameni au fost ucişi de explozii, în apropierea stadionului echipei de fotbal Beşiktaş, în partea europeană a oraşului. Surse din poliţie citate de Reuters şi BBC spun că bilanţul este mult mai grav decât se estima iniţial. Cel puţin 13 oameni ar fi fost fost ucişi şi alţi 38 sunt răniţi. Anterior, ministrul turc de interne a declarat că sunt doar 20 de răniţi, fără să dea detalii despre numărul morţilor.

Două maşini-capcană au sarit in aer ceva mai devreme, lângă stadion, nu departe de Piaţa Taksim. Ministrul turc de interne a anunţat, la scurt timp după explozii, că atacurile au vizat autobuze în care se aflau forţele de securitate ce asigurau paza pe arena sportivă şi în jurul acesteia.

Şi ministrul turc al Transporturilor a facut declaratii şi a catalogat incidentul din aceasta seara drept atac terorist.

Martorii au scris pe reţelele socializare că exploziile s-au produs la scurt timp una după cealaltă și că au fost urmate de focuri de armă. Echipaje ale Poliţiei şi Ambulanţei au sosit de urgenţă în locurile in care au fost raportate deflagratiile.

Una dintre explozii a fost surprinsă în direct într-o emisiune a postului de televiziune al echipei Beşiktaş. De asemenea, o explozie a s-a vazut pe imaginile de amator filmate de un grup de tineri. Deocamdată, atacurile nu au fost revendicate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri