Au înfruntat „monstrul”. Relatări despre uraganul Irma

Data actualizării: Data publicării:
Powerful Hurricane Irma Slams Into Florida
FORT LAUDERDALE, FL - SEPTEMBER 10: Large waves produced by Hurricane Irma crash into the end of Anglins Fishing Pier September 10, 2017 in Fort Lauderdale, Florida. The category 4 hurricane made landfall in the United States in the Florida Keys at 9:10 a.m. after raking across the north coast of Cuba. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Uraganul Irma îşi face din plin simţită prezenţa în sud-estul Statelor Unite. Furtuna monstru, aşa cum a fost denumită de presa americană, loveşte Florida cu rafale de vânt de peste 200 de kilometri la oră şi ploi torenţiale. 6,5 milioane de oameni au fost evacuaţi obligatoriu din zonele de risc. Printre puţinii oameni care se aventurează afară în Florida, unde uraganul Irma a început să facă prăpăd, sunt reporterii. Totul pentru a aduce ultimele informaţii din teren.

Chris Van Vliet, corespondent 7News: „Acestea sunt indicatoarele care arată câte locuri de parcare sunt disponibile. Verde pentru locuri libere, roşu când nu sunt locuri libere. Se mişcă! Ştiţi ce se mai mişcă? Aceste maşini! Se mişcă de sus în jos. Întreaga parcare e plină de maşini. Sunt oameni care au locuri de parcare pe stradă... Rafalele de vânt suflă cu putere, eu şi cameramanul meu încercăm să rămânem în picioare.”

Jessica Holly, corespondent 7News: „Ne vom opri aici. Vântul este prea puternic pentru a continua. Nu ne apropiem de mare.”

Bryan Llenas, corespondent Fox News: „Uitaţi-vă aici! De aceea este atât periculos. Acesta este un panou smuls din locul unde ne aflăm, adică sub şinele de metrou din centrul Miami. Vă arătăm de unde a venit... Panoul a fost smuls şi împrăştiat de vânt.”

Adam Housley, corespondent Fox News: „Puteţi auzi vântul. Rafalele cresc în intensitate. Ne uităm în jur să nu zboare ceva. Când se va întâmpla acest lucru, ne mutăm.”

Omar Lewis, corespondent 7News: „Uitaţi-vă ce rafale de vânt! Puteţi vedea cum flutură în vânt aceşti palmieri. Vântul aduce tot felul de obiecte pe care le-am văzut zburând pe stradă. Priviţi această clădire, puteţi vedea obloanele contra uraganului. Oamenii se află acolo, în interior. Nu poţi să auzi sau să ştii ce se petrece afară, pentru că obloanele sunt foarte puternice.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri