EXCLUSIV. Bătălia pentru Ierusalim | Un oraş, două viziuni, nicio soluție

Data actualizării: Data publicării:
Reaction To US Embassy Announcement In Jerusalem
JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 06: (ISRAEL OUT) A view of the Western Wall and the golden Dome of the Rock Islamic shrine on December 6, 2017 in Jerusalem, Israel. U.S. President Donald Trump will announce his recognition of Jerusalem as Israel's capital on Wednesday. (Photo by Lior Mizrahi/Getty Images)

Decizia preşedintelui american, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, a provocat reacţii diametral opuse din partea ambasadorilor israelian şi palestinian în România. Primul crede că anunţul lui Donald Trump este un pas pentru pacea în regiune. Celălalt spune că e un gest care va inflama situaţia şi aşa tensionată.

Tamar Samash, ambasadorul Israelului în România: Cred că vor fi şi alte ţări care vor urma exemplul lui Donald Trump. Din nou, aceasta este realitatea. Nu poate fi negată, trebuie să trăim cu ea. Este important să facem un pas înainte. Poate că decizia preşedintelui Trump este acel pas înainte, care ne va ajuta să câştigăm pacea. Pentru că nu va exista un stat Israel fără Ierusalim drept capitală.

Fuad Kokaly, ambasadorul palestinian în România: Din punctul meu de vedere, nu înseamnă nimic, pentru că nu va schimba realitatea. Realitatea este că statutul Ierusalimului şi estul Ierusalimului trebuie negociate. Şi întreaga comunitate internaţională ştie acest lucru. Şi domnul Trump ştie acest lucru. Nu ştiu de ce a făcut asta şi cu ce scop. Eu cred că prin această declaraţie nu face decât să radicalizeze mai mulţi oameni în regiune. Eu nu cred că marile puteri ale lumii vor face la fel. Nu cred că UE, Rusia, China, India vor face asta.

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri