Bilanțul victimelor atentatului din Turcia crește. R. Erdogan: Respingem terorismul, fără discriminare

Data publicării:
atac Istanbul Ataturk7 Getty-1

Fără discriminare, respingem complet terorismul, organizaţiile teroriste şi teroriştii. Ne aşteptăm la această atitudine onorabilă şi din partea altor ţări. Fie ca puterea lui Dumnezeu să prevină ca ţara mea să mai simtă vreodată o asemenea durere”, a spus președintele Turciei Recep Erdogan.

Autorităţile turce cred că organizaţia teroristă Stat Islamic a ochestrat triplul atentat sinucigaş de la aeroportul Ataturk din Istanbul.

Dovezile, documentele şi indiciile pe care le-au obţinut arată că atacul a fost făcut de către ISIS. Descoperirile indică asta. Dar o declaraţie oficială va fi făcută când investigaţia este completă”, a precizat ministrul turc de Interne Efkan Ala.

De asemenea, joi au avut loc funeraliile unora dintre victime. Rudele îndurerate au rememorat momentele de coşmar prin care au trecut.

Am trecut de controlul paşaportului şi am ieşit din terminal. Căutam un taxi. Atunci a avut loc explozia. Am auzit o explozie puternică. Familia mea era acolo. Eu eram doar la cinci metri depărtare. M-am dus la ei, dar copiii mei nu mai erau”, a spus Abdulmumin Amiri.

De asemenea, sute de oameni s-au strâns la aeroportul Ataturk pentru a aduce un omagiu celor 15 angajaţi care şi-au pierdut viaţa. Fotografiile lor au fost expuse în terminal, iar cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere şi au adus garoafe roşii.

Atacul asupra aeroportului Ataturk din Istanbul, unul dintre cele mai aglomerate din lume, a fost cel mai sângeros atentat sinucigaş care a avut loc în Turcia în acest an. 

Citiţi şi:
Victor Ponta, despre atentatele din IstanbulEram în mașină, la 10 minute de aeroport
VIDEO. Momentul exploziei de pe Aeroportul Ataturk
Filmul atacului terorist de la Istanbul

Avertizări de călătorie pentru Turcia, de luni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri