Carnaj în Lahore. Mărturia unei românce

Data publicării:
maria marcus FB

„Situația este foarte tristă în momentul de față. După ce s-a aflat dimensiunea dezastrului și a masacrului, toată lumea a început să fie panicată, adolescenții, copiii sunt speriați. Astăzi, la spital, am văzut niște lucruri extrem de triste. Vă dați seama, să fii copil și să vezi așa ceva e greu pentru noi ca adulți, d-apoi pentru copii...”, a povestit Maria-Cristiana Mărcuș la Digi24.

„Talibanii încearcă să creeze teroare în continuare în Pakistan, încearcă să lovească statul, încearcă să lovească minoritățile religioase, de data aceasta au luat drept țintă creștinii, alte dăți au atacat și musulmani, și hinduși, ca de obicei, terorismul nu are religie”, a explicat ea.

„Astăzi, de pildă, la spital, am fost șocată să văd câți copii musulmani erau acolo. Sunt 300 și ceva de răniți în momentul de față, ne-am dus să donăm sânge împreună cu alți profesori. În momentul de față tot orașul s-a mobilizat, donează sânge. Lumea este scandalizată, toți vor să lupte și să-și continue viața, cu toate că este foarte greu”, a spus Cristiana Mărcuș.

Ea a menționat că autoritățile sunt criticate că nu au asigurat o securitate adecvată în parc. „În parc erau festivități ale creștinilor pentru sărbătoarea pascală. Duminică, noi ne-am dus la slujba de Înviere, unde era foarte multă securitate. Foarte multă lume reproșează faptul că acest parc nu era securizat și adevărul e că nu era deloc securitate în această zi, cu toate că ar fi trebuit să fie, se știe că există o anumită discriminare la adresa minorităților religioase din Pakistan, care este stat islamic. De obicei, această discriminare este limitată la acte non-violente, dar extremiștii religioși din nord-vestul Pakistanului din când în când trebuie să-și facă simțită prezența și să readucă teroarea în societate pentru a-și atinge obiectivele politice”, a mai spus românca aflată în Lahore.

Citiţi şi:

Atentat de Paşte, într-un parc pentru copii: 72 de morți și 300 de răniți

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri