Ce speră președintele Siriei de la Donald Trump

Data publicării:
Bashar al Assad siria presedinte - GettyImages - 8 septembrie 15
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite ar putea schimba şi dinamica conflictului din Siria, cel puţin aşa speră liderul de la Damasc.

Într-un interviu pentru o televiziune portugheză, Bashar al-Assad a declarat că viitorul său omolog american îi poate deveni aliat, însă îl priveşte cu prudenţă pe viitorul preşedinte al SUA.

Dacă (Donald Trump, n.red.) va lupta împotriva teroriştilor, desigur că vom fi aliaţi în această direcţie. Nu ştim încă ce poate face sau dacă îşi va respecta promisiunile. Suntem foarte prudenţi în privinţa lui mai ales că nu a ocupat niciodată o funcţie politică”, a spus Bashar al-Assad, preşedintele Siriei.

Totul depinde, desigur, de respectarea declaraţiilor făcute în campanie. Donald Trump a spus în trecut că este absurd ca americanii să lupte şi împotriva ISIS, şi împotriva armatei siriene.

Mai mulţi analişti din Statele Unite sugerează că odată instalat la Casa Albă, Donald Trump va pune capăt finanţării grupărilor rebele care se opun regimului condus de Bashar al-Assad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri