China, în război cu criticii de film

Data publicării:
The Renoir Cinema In Madrid Closes After Struggling During The Spanish Recession
MADRID, SPAIN - SEPTEMBER 30: Cinema seats are empty at Cuatro Caminos Renoir Cinemas hours before it closes for good on September 30, 2013 in Madrid, Spain. The Renoir Cinema will close down due to financial difficulties, since opening its doors in 1986. The financial crisis, the high rate of illegal movie downloads and the VAT increase from 8 to 21 percent a year ago have lead many cinemas to close. In Madrid center 40 cinemas have closed down in the last 10 years. (Photo by Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images)

China visează să aibă o industrie cinematografică globală, dar pare că nu vrea să ajungă acolo cu filme mai bune, ci cu recenzii mai bune. Beijingul le-a declarat război criticilor de film, potrivit The Economist.

Agențiile de presă controlate de stat îi acuză pe cei care postează comentarii nefavorabile despre filmele chinezești că manipulează date, că aduc critici nefondate și că sunt pur și simplu răutăcioși.

Aflat sub presiune, un site de tipul IMDB, foarte popular din China, a fost forțat să renunțe la a mai publica notele date de critici filmelor produse în țară, motivând că secțiunea are nevoie de o actualizare.

Cu toate acestea, atacul la adresa criticilor are mai degrabă efect contrar. Cinefilii s-au mutat pe site-urile care nu au cedat la presiunea partidului, iar acolo criticile la adresa filmelor chinezești sunt și mai aspre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri