Cinci polițiști uciși în SUA. Incidentele recente care au reaprins tensiunile rasiale

Data publicării:
GettyImages-502831196

În capitala statului Minnesota, o femeie a transmis în direct pe internet momentele imediat după ce prietenul ei, aflat la volan, a fost împuşcat de poliţişti. Mai grav e că, în momentul incidentului, în maşină era şi o fetiţă. Incidentul a avut loc seara, în jurul orei 9:00.

„Am fost opriţi pentru că o lumină de poziţie din spate nu era aprinsă. Şi poliţia este... l-au ucis pe prietenul meu”, a povestit femeia.

În imaginile se vede bărbatul plin de sânge şi în agonie, iar pe geamul dinspre şofer se vede un poliţist cu arma întinsă spre victimă.

Femeia a fost scoasă din maşină cu forţa, poliţiştii i-au luat telefonul cu care continua să filmeze, au trântit-o la pământ şi au încătuşat-o. Forţele de ordine au prezentat punctul lor de vedere în acest caz.

„De la locul faptei a fost recuperat un pistol. Biroul de Investigaţii Criminale va oferi informaţii suplimentare despre evoluţia anchetei. Ofiţerul implicat în acest incident a fost trimis în concediu administrativ cu plată”, a spus John Mangseth, reprezentant al poliţiei.

Bărbatul împuşcat a fost transportat la spital, însă a murit din cauza rănilor. Familia sa a explicat că el avea permis pentru arma pe care o purta asupra sa.

Celălalt incident, la fel de grav, a avut loc în capitala statului Lousiana, Baton Rouge. Şi acest incident în care doi poliţişti au imobilizat şi împuşcat un bărbat de culoare a fost filmat cu telefonul.

Bărbatul de 37 de ani a murit pe loc în urma împuşcăturilor. Imediat după incident, sute de persoane au protestat în faţa magazinului în care a avut loc incidentul. Incident care a fost discutat chiar şi la Casa Albă, la conferinţa de presă.

„Preşedintele are cunoştinţă despre această situaţie, nu ştiu dacă a văzut sau nu acest video. Aşa cum ştiţi, Departamentul Justiţiei a anunţat că vor cerceta această situaţie. Indiferent de ce reiese în urma investigaţiei, este o familie în Baton Rouge şi este o comunitate care acum sunt în doliu. Şi, desigur, gândurile şi rugăciunile noastre sunt la familia care a pierdut o persoană iubită”, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Potrivit unei statistici privind incidentele armate din Statele Unite din primele şase luni ale acestui an, aproape că nu au fost zile în care să nu fi existat o persoană ucisă în confruntări armate. Doar 11 zile, din cele aproape 180, au trecut fără să fie victime.

Iar în Chicago, situaţia pare să fi scăpat de sub control, în condiţiile în care a fost deja depăşit pragul psihologic de 2.000 de crime de la începutul anului până acum.

VIDEO. Momentul în care polițiștii din Dallas au fost împușcați de lunetiști

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri