Compania care primește 22,8 miliarde de dolari de la chinezi

Data publicării:
bani dolari
Foto: Gulliver/Getty Images

Contract uriaş în industria aeronautică. Airbus a anunţat, chiar în timpul vizitei preşedintelui chinez Xi Jinping la Berlin, încheierea unei înţelegeri cu o companie aeronautică din China pentru vânzarea a 140 de avioane.

Potrivit AFP, comanda are o valoare de 22,8 miliarde de dolari.

Este unul dintre cele mai mari contracte semnate de mult timp de Airbus”, au declarat reprezentanţii concernului european.

Producătorul european de avioane şi-a asigurat un acord pentru 100 de avioane A320 şi 40 de aparate cu două culoare A350, a declarat directorul general Tom Enders, la Berlin, în timpul unei vizite în capitala germană a preşedintelui chinez Xi Jinping.

China este în prezent una dintre cele mai importante pieţe pentru aviaţie. Au loc discuţii referitoare la un acord pentru mai multe avioane A380, care să fie adăugate celor cinci vândute companiei China Southern Airlines, Airbus anticipând o cerere de până la 100 de avioane superjumbo în regiune”, a spus Enders.

Airbus operează o linie de producţie de avioane cu fuselaj îngust la Tianjin, la est de Beijing, iar producţia de avioane A320 va fi împărţită între fabrica respectivă şi Europa. Compania mai vrea să extindă activităţile de finisare din China pentru modelul A330, pentru a include modelul modernizat A330 Neo şi A350.

Luna trecută, la Târgul aeronautic de la Paris, Airbus a primit comenzi în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari. A fost însă depăşit de rivalul său american, ce a obţinut comenzi pentru avioane de 75 de miliarde de dolari.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri