Cristian Tudor Popescu: Ce se întâmplă acum în Turcia se poate numi adevărata lovitură de stat, ce a avut loc săptămâna trecută a fost o caricatură 

Data publicării:
cristian tudor popescu captura 3

Părea un moment dintr-un film hollywoodian recent, acum, dacă ne gândim din punct de vedere politic, militar, al serviciilor de informaţii, e vorba de un gest logic al CNN de a da o tribună lui Erdogan pentru că au fost mai mult ca sigur informaţi în legătură cu posibilitatea acestei lovituri de stat de a reuşi. Altfel, CNN, când e vorba să blocheze anumite informaţii, să facă filtre informaţionale, propagandă, o face foarte bine, a demonstrat-o în războaiele duse de America în Orient, însă, în cazul de faţă, americanii au mizat pe Erdogan având în vedere informaţiile pe care le aveau la dispoziţie.

Ce vedem acum că se întâmplă în Turcia se poate numi adevărata lovitură de stat, ce a avut loc săptămâna trecută a fost o caricatură, nu spun că a fost o înscenare, dar dacă nu exista această aşa zisă lovitură de stat a unui grup minoritar din armată trebuia inventată. Nu au fost respectate reguli minimale ale unei lovituri de stat. Prima: înainte să faci, taci. Or, exact asta au încălcat puciştii: au avut gura mult mai mare decât mijloacele pe care le aveau la dispoziţie.

Ce se întâmplă acum cu responsabilii pentru focurile de armă trase în mulţime e inevitabil. Militarii respectivi, cei care au dat ordinele trebuie să sufere toate consecinţele juridice pe care le cunosc foarte bine, ştiau ce riscă.

Acum în Turcia are loc o adevărată lovitură de stat care nu doreşte înlocuirea unui lider cu altul, ci reorientează Turcia din punct de vedere militar şi strategic, are loc o adevărată revoluţie culturală în cheie maoistă. Ce se întâmplă în instituțiile de învățământ superior, în aparatul administrativ, în justiție, în acest moment nu mai are nicio legătură cu represaliile mai mult sau mai puțin în spiritul statului de drept îndreptate împotriva puciștilor. (...)

După Brexit avem un Turcexit - Turcia iese sau cel puţin se îndreaptă acum, iese din coordonatele NATO, europene şi se îndreaptă spre cele ale dictaturilor rusă, iraniană şi poate chineză”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți-i comentariul integral în materialul video de mai sus.

in afara de asta are loc in turcia acum o adev lovitura de stat care nu doreste inlcuirea unui lider cu altul asa cum voiau pucistii ci reorinteaza turcia dpdv militar si geostrategic. are loc o adev rev cutlurala in cheie maoista. ce se intampla in inst de invat superior, in aparatul amdinistativ, in jsutitie in acest mom nu mai are nico leg cu represaliile mai mult sau mai putin in spiritul statului de derept indrepate asupra pucistilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri