Cutremur în Indonezia: 97 de morți, sute de răniți

Data actualizării: Data publicării:
cutremur indonezia poza twitter

Cel puțin 97 de oameni au murit, alte câteva sute au fost răniţi şi zeci de clădiri au fost distruse în Indonezia, ca urmare a unui cutremur de magnitudine 6,5. Seismul a lovit în provincia Aceh, din nordul ţării, la primele ore ale dimineţii, anunţă autorităţile, și s-a produs la o adâncime de 8 kilometri. Mişcarea tectonică s-a simţit foarte puternic, iar mulţi oameni au ieşit panicaţi din locuinţe.

cutremur indonezia poza twitter
Foto: Twitter

ACTUALIZARE: Bilanțul victimelor cutremurului au ajuns la 97 de morți. De asemenea, magnitudinea cutremurului a fost revizuită la 6,5. Zeci de persoane sunt în continuare dispărute, aşa că bilanţul ar putea creşte.

ACTUALIZARE: Bilanțul victimelor cutremurului din Indonezia a urcat de la 25 de morți la 54. De asemenea, zeci de persoane sunt prinse sub dărâmături. 

Chiar şi aşa, nu a fost emisă alertă de tsunami. Imaginile postate pe reţelele de socializare arată, totusi, mai multe clădiri dărâmate, stâlpi de electricitate căzuţi şi maşini avariate.

Provincia Aceh a suferit distrugeri puternice în 2004, în urma cutremurului din a doua zi de Crăciun, urmat de un tsunami. 120.000 de oameni au murit atunci doar în această zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri