Dosarele ISIS | Teroriștii au fost deconspirați

Data publicării:
GettyImages-terorist stat islamic

Informaţiile erau pe un stick USB care a fost furat de la şeful Serviciului de Siguranţă Internă al organizaţiei Stat Islamic. Hoţul este un fost rebel sirian, care s-a alăturat jihadiştilor. Bărbatul a fugit din Siria şi s-a ascuns în Turcia, unde s-a şi întâlnit cu jurnaliştii de la Sky News.

„Vreau să le spun oamenilor din interiorul organizaţiei, organizaţia este o minciună. Nu este Islam. Nu se respectă nici Sharia şi nici Islamul. Este departe de Islam”, a declarat Abu Hamed.

Pe stick sunt zeci de mii de fişiere, care conţin informaţii despre 22.000 de jihadişti din cel puţin 51 de ţări. Sunt incluse date personale, precum numele reale ale luptătorilor, adrese, numere de telefon, datele de contact ale familiei, dar şi informaţii despre sponsorii care le-au plătit drumul în Siria şi ţările prin care au trecut.

„Informaţiile de aici pot distruge întreaga reţea, nu doar din Irak şi Siria, ci din toată lumea. Indiferent de unde au venit jihadiştii, dacă s-au alăturat grupării, informaţiile lor sunt aici”, a spus Stuart Ramsay.

Expert ISIS în arme chimice, capturat de SUA

De asemenea, forţele speciale americane l-au capturat pe unul dintre cei mai importanţi experţi ai grupării Stat Islamic în producerea de arme chimice. Operaţiunea a avut loc în Irak săptămâna trecută, dar informaţia a fost confirmată abia acum de surse de la Washington.

Bărbatul, specialist în arme chimice în timpul fostului dictator Saddam Hussein, a fost interogat de americani şi urmează să fie transferat la o închisoare irakiană. El ar fi confirmat că organizația Stat Islamic a folosit arme chimice împotriva luptătorilor kurzi, iar informaţiile furnizate de terorist au fost, se pare, valoroase.

Citiți și: 
Cum a apărut radicalizarea în Europa
Arme ISIS, fabricate din componente româneşti
CIA: ISIS deține arme chimice

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri