Explozii puternice la Istanbul: 38 de persoane au murit

Data actualizării: Data publicării:
explozie instanbul 2twitter
Foto: Twitter

Bilantul dublulului atentat produs aseară în inima Istanbulului a ajuns la 38 de morţi şi peste 150 de răniţi. Majoritatea dintre cei care şi-au pierdut viaţa sunt poliţişti. După câteva ore de la atentat, ministrul de Interne a anunţat arestarea a zece persoane în legătură cu atentatele. O maşină-capcană a explodat în apropierea unui autobuz al Poliţiei oprit în apropierea stadionului Beşiktaş, la scurt timp după finalul unui meci. O a doua explozie, declanşată de un atacator sinucigaş, s-a produs într-un parc din apropiere. Dublul atac nu a fost revendicat, dar preşedintele Recep Erdogan l-a catalogat drept "manifestarea cea mai hidoasă a terorismului".

explozie instanbul 2twitter
Foto: Twitter

ACTUALIZARE 11:00 - Bilanţul deceselor provocate de dublul atentate de sâmbătă, de la Istanbul, a crescut la 38 de morţi, dintre care 30 de ofiţeri de poliţie, au anunţat autorităţile citate de BBC News.

Bilanţul anterior era de 29 de morţi şi 166 de răniţi.

Vicepremierul Numan Kurtulmus a declarat că militanţii kurzi din PKK par să se afle în spatele atacului.

Turcia a declarat o zi de doliu naţional duminică, după dublul atentat de sâmbătă, de la Istanbul, soldat cu 29 de morţi şi 166 de răniţi, scrie cotidianul Milliyet, citat de Tass.ru.

Potrivit decretului semnat de premierul Binali Yildirim, drapelele vor fi coborâte în bernă în toată ţara.

De asemenea, preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a anulat o vizită planificată în Kazahstan, a anunţat biroul său.


 

DUMINICĂ ACTUALIZARE 7.30. Bilanţul dublulului atentat produs aseară în inima Istanbulului a ajuns la 29 de morţi şi 166 de răniţi. 27 dintre cei care şi-au pierdut viaţa sunt poliţişti.


 

ACTUALIZARE. Clubul Beşiktaş a condamnat, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, atacul care a avut loc, sâmbătă seară, în apropierea stadionului său, iar Bursaspor a anunţat că suporterii săi, care s-au aflat în arenă pentru a asista la meciul cu echipa din Istanbul, sunt în siguranţă: au părăsit zona cu cinci minute înainte de explozie, potrivit News.ro.

ACTUALIZARE. Au apărut și imagini cu momentul exploziilor de la Istanbul. Le puteți vedea AICI.

ACTUALIZARE. Sunt cel puțin 13 morți și 38 de răniți în urma exploziilor de la Istanbul, potrivit unor surse din poliție.

ACTUALIZARE. Din informațiile disponibile în acest moment, este vorba despre două atacuri cu mașină-capcană, iar țintele au fost forțele de ordine. 

Exploziile au avut loc la puțin timp după încheierea meciului de fotbal dintre Beșiktaș și Bursaspor, chiar în momentul în care suporterii ieșeau de pe stadion. Au fost vizați polițiștii mobilizați la stadion.

Atacul nu a fost revendicat.

Jurnaliștii de la fața locului relatează că stadionul a fost evacuat imediat după ce s-au auzit cele două explozii.


 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Martorii spun că exploziile au avut loc la puțin timp una după cealaltă. Sunt și oameni care spun că ar fi auzit și focuri de armă.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și ambulanțe.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri