FBI: O diasporă teroristă amenință Occidentul 

Data publicării:
james comey fbi captura

Wall Street Journal citeaza oficiali din servicii care cred ca atacurile din Franţa şi Germania au fost orchestrate, nu doar inspirate de ISIS. Explicaţia e pe cât de simplă pe atât de îngrijorătoare: teroriştii vor să ţină forţele de securitate europene ocupate, pentru a-şi putea muta mai uşor militanţii pe continent, în pregătirea unui atentat cu consecinţe devastatoare.

Recent, şi şeful FBI a avertizat că ISIS va intensifica atacurile din afara Siriei, pe măsură ce pierde teren în fieful său din Orientul Mijlociu. James Comey vorbeşte chiar de o diasporă teroristă, drept o ameninţare reală şi de durată penrtru securitatea Occidentului.

James Comey, directorul FBI: „Nu putem închide ochii în faţa unei ameninţări viitoare de amploare. La un moment dat ne vom confrunta cu o "diaspora teroristă", dincolo de graniţele Siriei, cum nu am mai văzut până acum. Nu toţi combatanţii din Stat Islamic au de gând să moară pe câmpul de luptă. Sute şi sute dintre ei, pe măsură ce coaliţia reuşeşte şi sunt încrezător că vom zdrobi gruparea Stat Islamic, vor scăpa printre degete sute de oameni foarte periculoşi şi vor porni în primul rând spre vestul Europei. Dar noi în SUA am putea foarte bine să fim următoarea ţintă... având în vedere cât de uşor pot circula oamenii. Ca amploare, depăşeşte orice diaspora de acest tip. O mulţime de terorişti au fugit din Afganistan la sfărşitul anilor '80 şi începutul anilor '90, ceea ce se întâmplă acum este de zece ori mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri