Fenomene extreme ale naturii în China. Oameni salvați de la înec

Data publicării:
vreme extrema china

Localităţile din apropierea Râului Galben au fost acoperite în această dimineaţă de nisp, iar cei care s-au aventurat pe străzi au fost nevoiţi să poarte măşti de protecţie sau să improvizeze ca să se protejeze de praful fin.

Furtuna de nisip a transformat în aventură riscantă orice deplasare: pe străzi abia se vedea la 100 de metri. În alt colţ din China, apele au făcut prăpăd.

În provincia Xinjiang, soldaţii au fost chemaţi să ajute 150 de turişti care rămăseseră blocaţi într-o staţiune din cauza inundaţiilor. Militarii ajutaţi de pompieri şi poliţişti au folosit frânghii şi o tiroliană ca să îi treacă pe turişti deasupra unui râul învolburat: podul fusese spulberat de puhoaie.

Spectaculoasă operaţiune de salvare şi în sudul Chinei. Trei marinari care pluteau în derivă pe un vas lovit de taifunul Nida au scăpat de moarte în ultima clipă. Nava era deja pe jumătate scufundată când au venit ajutoarele. Taifunul Nida a fost cel mai puternic care a lovit coastele sudice ale Chinei în sezonul acesta.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri