Fermieri de nevoie | Locuitorii din Caracas au început să-şi cultive singuri legumele

Data publicării:
salata veneyuela

Printre blocurile de la periferia capitalei Caracas au răsărit grădini urbane. Brazde cu zarzavaturi şi legume sunt lucrate de localnici care îşi împart loturi de teren puse la dispoziţie de către stat. E cea mai nouă născocire a preşedintelui Nicolas Maduro. În faţa unei populaţii disperate, care nu mai găseşte în magazine nici măcar alimente de bază, liderul Venezuelei a venit cu ideea ca oamenii să se apuce de agricultură la oraş. Unii au îmbrăţişat ideea şi au început să cultive, de la plante aromatice, la roşii.

„Dacă semănăm şi cultivăm în propriile noastre case, nimeni nu poate veni să ni le ia şi noi nu trebuie să mai cumpărăm altele. Le producem noi şi astfel reducem cheltuielile”.

Misiunea agro-Venezuela, aşa cum se numeşte proiectul lui Nicolas Maduro, a început în urmă cu trei luni. 135.000 de locuitori au devenit fermieri peste noapte şi au reuşit să producă 273 de tone de fructe şi legume. Departe, însă, de obiectivul stabilit de preşedinte, care vrea 3.500 de tone de roade până la finalul anului. Mulţi venezueleni consideră ideea ridicolă, în condiţiile în care vaste terenuri arabile zac abandonate.

„Este ilogic să vii cu un mare plan pentru agricultură urbană, din moment ce Venezuela are atâtea terenuri fertile. Dacă mă întrebaţi pe mine, acest plan o să fie un mare eşec”, spune un venezuelean.

Venezuela trece printr-o acută criză economică. În timp ce regimul de la Caracas dă vina pe opoziţie şi pe Statele Unite, criticii săi spun că la mijloc sunt anii de proastă guvernare care au dus ţara la sapă de lemn.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri