Foamete în Venezuela. Presă: Oamenii prind porumbei, câini şi pisici pentru a se hrăni

Data publicării:
Foamete Venezuela GettyImages-477252243

Aceste imagini au fost filmate într-o piaţă din Caracas. A fost de ajuns un zvon - că un depozit va primi lapte, făină, ulei şi zahăr - că peste 5.000 de oameni s-au aşeazat la coadă.

În momentul în care şi-au dat seama că hrana nu va ajunge pentru toţi, a început lupta pentru mâncare. Depozitul a fost luat cu asalt de mulţimea furioasă, iar pachetele cu alimente au fost furate de cei care se aflau în rândurile din faţă.

Nici atunci când alimentele ajung pe rafturile magazinelor, situaţia nu este alta. O demonstrează şi imaginile surprinse într-unul dintre magazinele din Caracas. Zeci de oameni s-au călcat în picioare pentru un pachet de orez. În îmbulzeala generală, doi oameni au murit striviţi şi mai mulţi au fost răniţi.

Timp de aproape două decenii, Venezuela a subvenţionat mâncarea pentru cei săraci, din vânzările de petrol. Acum, Guvernul nu-şi mai poate permite să facă acest lucru, pentru că bugetul s-a prăbuşit odată cu preţul petrolului.

În plus, inflaţia, de peste 121% anul trecut, potrivit FMI, a făcut ca salariul minim pe economie să mai acopere doar 20 la sută din costul hranei pentru o familie cu cinci membri.

90 la sută dintre localnici se plâng că nu au bani pentru mâncare sau pur şi simpu nu găsesc alimente. Încă de la începutul anului, din magazinele din Caracas lipsesc 82 la sută din produsele de primă necesitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri