Furtuni în SUA: 5 morți și 50 de răniți

Data actualizării: Data publicării:
furtuna

Cinci oameni au murit şi cel puţin 50 au fost răniţi după ce mai multe furtuni violente au lovit sudul, centrul şi nordul Statelor Unite. Din Indiana până în Texas, ploile torenţiale care au provocat inundaţii şi tornadele au lăsat în urmă un adevărat dezastru.

Mai multe tornade au lovit o regiune din Texas, aflată în estul oraşului Dallas. Vijeliile au adus cu ele ploi torenţiale, grindină şi rafale de vânt de peste 100 de kilometri pe oră.

Zeci de case au fost distruse, copacii au fost smulşi din rădăcini şi maşinile luate pe sus de vânt.

Hannah Davis, corespondent WFAA: Uitaţi-vă la aceste camionete care au câteva tone. Au fost luate pe sus şi aruncate în aer ca nişte maşinuţe de jucărie. Asta arată cât de puternică a fost furtuna. Începe să şi plouă. Vă arătăm acum şi mai multe pagube. Aceasta era o clădire, dar a fost făcută una cu pământul. Aceste pagube, acest metal de aici este răsucit, trebuie să fii atent pe unde calci. E greu să-ţi dai seama la ce te uiţi. Avem cauciucuri, aici avem o maşină sub toate aceste resturi.

În alte state, precum Missouri, zeci de persoane au fost evacuate - casele au fost invadate de puhoaie, care au transformat şi străzile în adevărate canale navigabile.

Ben Baker, primar Neosho: Nu am mai văzut astfel de inundaţii de când sunt eu în acest oraş. Am văzut în multe zone din oraş vehicule care au fost aruncate peste case, peste copaci. Este incredibil.

Iar veştile meteorologilor americani nu sunt bune: intemperiile vor continua şi zilele următoare şi se estimează că milioane de oameni vor fi afectaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri