Giganții din tehnologie, uniți contra lui Trump

Data publicării:
mark-zuckerberg

Ordinul privind imigraţia semnat de Donald Trump nu este văzut cu ochi buni de mulţi dintre liderii comunităţii de afaceri din Statele Unite, mai ales de giganţii tehnologiei. Ei consideră interdicţia de călătorie impusă cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane nu doar discriminatorie, ci şi defavorabilă pentru economie şi progresul tehnologiei. Multe companii şi-ai sfătuit angajaţii care provin din ţările respective să evite călătoriile, iar pe cei care erau în concedii sau deplasări i-au rechemat de urgenţă, relatează Digi24.

Tim Cook, preşedintele executiv al Apple, le-a trimis angajaţilor o scrisoare în care a criticat politica lui Donald Trump.

„Apple nu ar exista fără imigraţie, ca să nu mai vorbim despre dezvoltare şi inovare. Am auzit că mulţi dintre voi sunteţi îngrijoraţi de ordinul executiv privind restricţionarea imigraţiei din şapte state majoritar musulmane. Vă împărtăşesc îngrijorarea. Nu susţinem această politică. Aşa cum spunea Martin Luther King: Poate am venit cu vapoare diferite, dar acum suntem cu toţii în aceeaşi barcă, susţine Tim Cook.

,Mark Zuckerberg, şeful Facebook, este îngrijorat de impactul ordinelor semnate de preşedintele SUA: 

„Trebuie să păstrăm această ţară sigură, dar ar trebui să facem acest lucru prin concentrarea asupra oamenilor care reprezintă cu adevărat un pericol. Extinderea aplicării legii dincolo de oamenii care sunt periculoşi, ar face America mai puţin sigură prin deturnarea resurselor, în timp ce milioane de persoane fără forme legale, care nu reprezintă un pericol, vor trăi cu teama de a fi deportaţi”.

La rândul său, compania Google se teme pentru viitorul angajaţilor săi.

„Suntem supăraţi din cauza impactului acestui ordin şi a altor propuneri care impun restricţii angajaţilor Google şi familiilor lor sau care ar putea crea bariere în aducerea marilor talente în SUA”.

<sursa: abcnews.go.com, Sundar Pichai, director executiv Google>

Şeful UBER spune că interdicţia impusă imigranţilor contravine valorilor americane.

„Permiterea oamenilor din întreaga lume să vină aici şi să facă din America o casă este politica Americii încă de la fondare. Această interdicţie va avea impact asupra multor oameni nevinovaţi, o chestiune pe care o voi ridica, vineri, când merg la Washington la prima întâlnire a preşedintelui Trump cu mediul de afaceri”.

Un mesaj a venit şi de la preşedintele executiv al Microsoft.

„Ca imigrant şi preşedinte executiv am experimentat şi văzut impactul pozitiv al imigraţiei asupra companiei noastre, pentru ţară şi lume. Voi continua să susţin acest subiect important”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri