Ginerele lui Donald Trump, întâlnire cu bancheri ruşi vizați de sancțiuni

Data publicării:
President Trump Holds Bilateral Meeting With Japanese PM Shinzo Abe
Foto: Guliver / GettyImages

Ginerele preşedintelui american va depune mărturie în Congres, în cadrul anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Jared Kushner s-a întâlnit cu reprezentanţii unei bănci ruseşti vizate de sancţiunile economice impuse Rusiei de Occident, în decembrie anul trecut, adică la o lună după ce Donald Trump a câştigat alegerile. Iar directorul băncii respective e absolvent al celui mai important serviciu secret rus.

Tot în luna decembrie, ginerele lui Donald Trump s-a văzut şi cu ambasadorul rus la Washington. Dezvăluirile vin la doar o zi după ce Casa Albă a anunţat că ginerele preşedintelui va conduce Biroul American pentru Inovaţii, creat special pentru el. Kremlinul a reacţionat în noua controversă. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a declarat că întâlnirile nu au fost nimic ieşit din comun. „Au fost nişte întrevederi de afaceri”, susţine Moscova. Şi Casa Albă spune că soţul Ivankăi Trump nu a făcut nimic greşit.

Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe: Cred că, dat fiind numărul de întrebări pe această temă, s-a oferit să meargă în Congres şi să le spună: "Bun, sunt bucuros să discut despre rolul pe care l-am avut şi despre oamenii cu care m-am văzut". Dar trebuie să reţineţi că, dat fiind rolul pe care l-a avut atât în campanie, cât şi în perioada de tranziţie, s-a întâlnit cu nenumărate persoane. Era treaba lui, era parte din rolul pe care l-a avut şi pe care şi l-a îndeplinit exact cum trebuia.

Reporter: Deci nu crede că îi datorează publicului american o explicaţie?

Sean Spicer: Pentru ce? Pentru că şi-a făcut treaba? Te porţi de parcă e ceva greşit în a face ceea ce ar trebui să faci!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri