Interviu cu mătuşa din SUA a lui Kim Jong-un

Data publicării:
matusa kim

Ko Yong Suk, în vârstă de 60 de ani, este mătuşa lui Kim Jong-un. Ea şi soţul său, Ri Gang, au ieşit din anonimat la sfârşitul anului trecut. Atunci o jurnalistă de la Washington Post a luat legătura cu ei.

Anna Fifield, jurnalist Washington Post: „Am mers la curăţătoria lor, am petrecut timp acolo, am vorbit de afacerile lor, apoi am mers la ei acasă.

Ko Yong Suk, sora mamei lui Kim Jong-un, a povestit că fiul ei şi dictatorul de la Phenian au aceeaşi vârstă, 32 de ani, şi că au crescut împreună în Coreea de Nord. Femeia susţine că i-a fost alături lui Kim Jong-un şi în Elveţia, în timpul studiilor. Cât a fost în Europa, actualul lider nord-coreean a vizitat Disneyland, s-a arătat interesat de baschet, dar a început să arate că nu are răbdare şi toleranţă, spune mătuşa sa, ceea ce se vede şi acum în felul în care îşi conduce ţara.

S-au comportat ca o familie normală până în 1998, când mama lui Kim Jong-un s-a îmbolnăvit de cancer. Atunci Ko Yong Suk, soţul ei şi copiii lor au cerut azil ambasadei SUA din Elveţia, dezvăluind identitatea lor reală. CIA le-a dat 200 de mii de dolari şi i-a ajutat să cumpere o casă. Din 1998 până acum, unchiul şi mătuşa lui Kim Jong-un au reuşit să prospere în SUA. Ambii insistă că nu au trădat secrete şi se declară loiali nepotului pe care îl mai văd la TV şi în poze vechi.

Anna Fifield, jurnalist Washington Post: „Eram la ei acasă, iar la televizor a apărut o ştire despre Kim Jong-un care tocmai lansase o rachetă balistică de pe un submarin. A fost amuzant să mă uit la nepotul lor pe ecran, alături de ei. ”

Potrivit mătuşii sale, Kim Jong-un avea doar 27 de ani când a preluat puterea în Coreea de Nord în 2011

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri