ISIS a dat lista cu numele ţintelor asasinatelor

Data publicării:
isis terorist armaGettyImages-451213012

Potrivit presei, pe lista grupării teroriste stat islamic apar inclusiv 600 de americani din statul Florida, acolo unde Omar Mateen a ucis 49 de oameni într-un bar frecventat de homsexuali. Jihadiştii au început încă din luna martie să prezinte numele persoanelor din Statele Unite, pe care le vor asasinate.

Încă din martie, diverse grupări de hackeri pro-ISIS au prezentat nouă liste cu ţinte de asasinat. Majoritatea au fost foarte mici, toţi includeau americani, în mod special poliţişti, membri ai forţelor armate sau funcţionari guvernamentali. În aprilie, a apărut o listă de 4.000 de rezidenţi ai New-York-ului,” spune Adrienne Arsenault, jurnalist CBS.

Potrivit agenţilor FBI, listele care circulă pe internet ar putea inspira şi mai mulţi aşa-zişi lupi singuratici, de genul celor de la Orlando sau Paris, să comită alte crime.

Sunt 151 de canadieni pe listă, sunt numele lor, adresele lor de e-mail şi adresa locuinţelor lor. Par să fie civili aleşi la întâmplare, majoritatea canadienilor sunt femei provenite din centre mai mici din Canada şi nu par să fi fost alese pentru un motiv anume,” adaugă Adrienne Arsenault, jurnalist CBS.

Specialiştii în probleme de securitate au avertizat că autorităţile nu pot face foarte mult pentru a-i proteja pe cei care se află pe listele grupării teroriste.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri