ISIS și palestinienii revendică un atentat din Israel

Data actualizării: Data publicării:
israel

Ceartă între grupările teroriste pe revendicarea unui atac comis în Israel.

Trei palestinieni, înarmaţi cu arme de foc şi cuţite, au făcut două atacuri simultane, în apropiere de centrul vechi al Ierusalimului.

Ţintele lor au fost poliţiştii care păzeau zona. O agentă de 23 de ani a fost rănită grav şi a murit la spital. Agresorii au fost ucişi de către forţele de ordine.

ISIS a revendicat atacurile, care ar fi primele pe care le comite în Israel. Dar jihadiştii au fost repede contrazişi de trei grupări palestiniene, care susţin că ele au plănuit atacul şi că atentatorii erau dintre luptătorii lor.

Atacul a avut loc într-un moment în care zeci de mii de palestinieni din Ierusalimul de Est și Cisiordania ocupată asistau la rugăciuni pe sit-ul moscheii Al-Aqsa, cu ocazia celei de-a treia vineri din luna sfântă a Ramadanului.

Teritoriile palestiniene și Israelul sunt scena unui val de violențe care, de la 1 octombrie 2015, a provocat moartea a 272 de palestinieni, 41 de israelieni, doi americani, doi iordanieni, un eritreean, un sudanez și a unei britanice, potrivit unui bilanț întocmit de AFP.

Majoritatea palestinienilor uciși sunt autori sau presupuși autori ai unor atacuri antiisraeliene, frecvent comise cu armă albă de tineri izolați.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri