Laureații premiilor Nobel și-au primit medaliile

Data actualizării: Data publicării:
Nobel Peace Prize Award Ceremony 2016
Foto: Guliver / GettyImages

Ceremonie gradioasă în capitala norvegiană, Oslo, unde a fost decernat premiul Nobel pentru pace. Anul acesta, premiul i-a revenit preşedintelui columbian Juan Manuel Santos, pentru eforturile depuse de acesta în încheierea conflictului armat cu gherilele FARC.

Drept recompensă pentru munca depusă, Juan Manuel Santos a primit o diplomă, o medalie și un cec în valoare de 950.000 de euro.

Această veste a venit ca un dar din ceruri. Într-un moment în care nava noastră a plutit în derivă, Premiul Nobel a fost vântul din pupa care ne-a ajutat să ajungem la destinaţie: portul păcii. Vă mulţumesc foarte mult. Soarele păcii străluceşte în fine pe cerul Columbiei. Fie ca el să strălucească peste întreaga lume!”, a spus Juan Manuel Santos.

Peste 200.000 de oameni şi-au pierdut viaţa de-a lungul celor 50 de ani de război civil. Liderul gherilelor marxiste FARC nu a fost la ceremonia de la Oslo, dar a fost reprezentat de un avocat.

În ţara vecină, Suedia, a avut loc o ceremonie similară, destinată înmânării celorlalte cinci premii Nobel, pentru Literatură, Medicină, Fizică, Chimie şi Economie. Laureatul de anul acesta pentru Literatură, poetul şi solistul american Bob Dylan, nu a participat la ceremonie, pentru că avea aranjat deja un alt program.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri