Mesajele liderilor străini după moartea regelui. „Va rămȃne un simbol al curajului ṣi un model de nobleṭe, demnitate ṣi modestie”

Data actualizării: Data publicării:
regele mihai lumanare

Mai mulți oficiali străini au transmis mesaje după moartea Regelui Mihai. De asemenea, tragicul eveniment a fost prezentat și în presa internaţională.

Preşedintele Comisiei Europene s-a declarat profund îndurerat de moartea Regelui Mihai. Într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, Jean-Claude Juncker a lăudat rolul pe care l-a avut regele în aderarea României la Uniunea Europeană şi a spus că îşi aminteşte cu emoţie de întâlnirile cu el.

Din partea Marii Britanii, condoleanţele au venit prin vocea ambasadorului Paul Brummell. El a spus că regele Mihai a avut legături foarte strânse cu Marea Britanie şi a fost o figură foarte importantă în istoria comună a celor două ţări.

Un mesaj de condoleanţe a venit şi din Serbia, din partea prinţului moştenitor Alexandru, care şi-a exprimat marea tristeţe pentru moartea regelui Mihai.

De peste Prut, premierul moldovean a scris că regele Mihai va rămȃne un simbol al curajului ṣi un model de nobleṭe, demnitate ṣi modestie.

Presa străină a alocat spaţii ample în care a amintit momentele importante din viaţa regelui şi i-a elogiat personalitatea.

„Regele Mihai al României: Un democrat faţă în faţă cu regimurile totalitare” - scrie BBC despre ultimul rege al României.

„Fostul rege al României a întrupat soarta tragică şi tumultul politic prin care a trecut ţara sa în secolul al XX-lea” - a transmis agenţia France Presse.

Peste Ocean, Washington Post, care i-a dedicat un amplu articol, a anunţat moartea celui care a urcat pe tron când era încă un copil şi l-a îndepărtat mai târziu pe aliatul naziştilor, Ion Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri