Mesajul Papei Francisc de Crăciun

Data actualizării: Data publicării:
PAPA FRANCISC - GettyImages-461608174-2

La slujba din noaptea de Crăciun, Papa Francisc le-a cerut celor 1,2 miliarde de catolici din toată lumea să dea dovadă de compasiune faţă de copiii care suferă din cauza războaielor şi sărăciei. 10.000 de credincioşi s-au adunat în bazilica Sfântul Petru ca să asculte slujba. În contextul tensionat pe care îl traversează Europa, şi la Vatican s-au luat măsuri de securitate excepţionale.

Papa Francisc, care tocmai a împlinit 80 de ani, a intrat în Bazilica Sfântul Petru precedat de cardinali, în acordurile unui imn gregorian. A fost întâmpinat de 12 copii veniţi din toată lumea.

E o noapte a bucuriei, pentru că de azi până în eternitate, Dumnezeu cel veşnic şi nesfârşit este cu noi. S-a întrupat şi nu-şi va întoarce niciodată faţa de la natura noastră umană, pe care şi-a însuşit-o”, le-a spus Papa Francisc credincioșilor.

După ce le-a vorbit credincioşilor despre semnificaţia Crăciunului, Papa i-a îndemnat să se gândească la copiii care nu au parte de leagăne şi mângâieri, care se ascund prin pivniţe de teama bombardamentelor, care dorm în stradă sau care nici nu au fost lăsaţi să se nască. Să ne gândim „la cei care care plâng pentru că nimeni nu le ostoieşte foamea şi la cei care nu ţin în mână jucării, ci arme”, a îndemnat Papa.

Toţi cei 10.000 de oameni care au asistat la mesa oficiată de Papa Francisc au fost controlaţi la intrare. Pe străzile Vaticanului, la fiecare o sută de metri se afla câte o maşină a poliţiei sau armatei, iar accesul camioanelor în tot centrul vechi al Romei a fost interzis.

Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi şi mâine în Piaţa Sfântul Petru, pentru a asculta binecuvântarea Urbi et orbi rostită de Papă. Securitatea acestor evenimente e un exerciţiu bine pus la punct, căci Vaticanul e permanent vizitat de mulţimi de pelerini. Autorităţile italiene au luat însă măsuri de securitate în jurul tuturor bisericilor mari unde se aştepta un număr mare de credinicioşi la slujba de Crăciun.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri