Mesajul șefului Uber pentru londonezi

Data publicării:
Annual Allen And Co. Investors Meeting Draws CEO's And Business Leaders To Sun Valley, Idaho
SUN VALLEY, ID - JULY 7: Dara Khosrowshahi, chief executive officer of Expedia, Inc., attends the annual Allen & Company Sun Valley Conference, July 7, 2016 in Sun Valley, Idaho. Every July, some of the world's most wealthy and powerful businesspeople from the media, finance, technology and political spheres converge at the Sun Valley Resort for the exclusive weeklong conference. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Directorul general al Uber a prezentat, luni, scuze londonezilor pentru greşelile companiei, menţinându- şi intenţia de a contesta în instaţă decizia de revocare a licenţei, se arată într-o scrisoare deschisă, potrivit news.ro.

Annual Allen And Co. Investors Meeting Draws CEO's And Business Leaders To Sun Valley, Idaho
Dara Khosrowshahi/ FOTO: Gulliver / Getty Images

„Îmi cer scuze pentru greşelile pe care le-am făcut”, a scris Dara Khosrowshahi în scrisoarea deschisă pentru londonezi. „Vom contesta în apel această decizie, în numele milioanelor de londonezi, dar o vom face ştiind că trebuie să ne schimbăm noi înşine”, a adăugat el.

Autorităţile londoneze au decis, vineri, să revoce licenţa de funcţionare a companiei VTC Uber, ceea ce ridică un obstacol major în calea activităţilor societăţii în Regatul Unit. 

Regia pentru transportul în comun din Londra, TfL, a decis să nu reînnoiască autorizaţia cerută de Uber de cinci ani. Lovitura este una grea pentru companie, în condiţiile în care Londra este principala sa piaţă din Marea Britanie, cu aproximativ 40.000 de şoferi şi 3,5 milioane de pasageri anul acesta.

De asemenea, societatea a obţinut un profit de două milioane de euro în 2015, potrivit celor mai recente date publicităţii.

Decizia va intra în vigoare pe 30 septembrie, dată la care expiră licenţa temporară pe care TfL a acordat-o Uber în mai. Însă compania a anunţat că va face apel.

Potrivit Sunday Times, Uber intenţionează să facă unele concesii legate de siguranţa pasagerilor şi de condiţiile pentru cei 40.000 de şoferi vizaţi de decizia autorităţilor londoneze, cum ar fi limitarea numărului de ore de muncă şi concedii cu plată.

Surse apropiate de Regia londoneză pentru transportul în comun au declarat pentru Sunday Times că intenţiile companiei sunt încurajatoare şi că nu este exclusă posibilitateea unor discuţii.

Peste 500.000 de persoane au semnat, sâmbătă, o petiţie iniţiată de Uber împotriva revocării licenţei la Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri