Mesajul SUA pentru România cu ocazia Zilei Naționale

Data actualizării: Data publicării:
steaguri sua romania

Felicitări pentru români cu ocazia Zilei Naţionale vin de pe peste Ocean de la şeful diplomaţiei americane. În mesajul transmis în numele preşedintelui Barack Obama şi al poporului american, John Kerry numeşte România aliat de încredere şi contributor major la pacea internaţională şi salută angajamentul ţării noastre pentru respectarea valorilor democraţiei.

Pe lângă felicitări şi laude, şeful diplomaţiei americane vorbeşte şi de aşteptările pe care le are în ceea ce priveşte alegerile parlamentare de pe 11 decembrie în legătură cu care îşi exprimă speranţa că vor fi libere şi corecte.

Şeful diplomaţiei americane s-a folosit de ocazie pentru a-i felicita de români şi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 „Guvernul meu preţuieşte parteneriatul strategic cu România, un aliat de încredere din NATO şi un contributor major la pacea internaţională, securitatea şi respectarea statului de drept. Ţara voastră, ca şi Statele Unite, are programate alegeri naţionale anul acesta. Salut angajamentul vostru pentru valorile democraţiei şi aştept cu interes un proces electoral liber şi corect pe 11 decembrie. Cetăţenii celor două ţări sunt uniţi de o serie de conexiuni în afaceri, artă, sport şi educaţie. Privind în viitor, sunt încrezător că vom continua să consolidăm prietenia noastră şi să lucrăm îndeaproape pentru promovarea prosperităţii reciproce şi a unei lumi mai sigure. Cu ocazia acestei zile speciale, extind urările mele de succes, fericire şi sănătate şi pentru anul ce vine”, se arată în mesaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri