Motivul pentru care conducerea clubului Manchester City a fost evacuată din avion 

Data publicării:
carpatair

Unul dintre jurnaliştii britanici aflaţi la bordul aeronavei a povestit că era "un soi de ceaţă" atunci când s-au urcat în avion.

Stuart Brennan, reporter englez: „Ne întrebam, în glumă, dacă şi-a stins toată lumea trabucurile. Dar s-a terminat repede gluma. Membrii echipajului au început să alerge pe culoar şi să ne spună că trebuie să evacuăm avionul imediat. Atunci ne-am dat seama că ar putea fi ceva grav şi am început să ne facem griji. Am ieşit pe pistă şi în câteva minute şi-au făcut apariţia echipajele de pompieri ale aeroportului.”

Problema a pornit de la sistemul de aer condiţionat, care ar fi scos aburi înainte de decolare. Directorul general al Carpatair susţine că de fapt nu a fost vorba de o situaţie de urgenţă.

Nicolae Petrov, director general Carpatair: „La pornirea sistemului de aer condiţionat a scos un abur care putea fi un fum şi normal că echipajul a oprit motorul şi a hotărât să debarce pasagerii ca să verifice, să fie totul în regulă.”

A durat aproximativ trei sferturi de oră până ce pompierii şi autorităţile britanice s-au convins că aeronava poate decola în siguranţă.

Cristina Sbîrn, reporter Digi24: „ 16:15 era ora la care ar fi trebuit să ajungă aici, pe aeroportul Otopeni, avionul Carpatair, în care se aflau jurnaliști britanici și oficiali ai Manchester City. Aeronava însă a aterizat cu o întârziere de 55 de minute.”

Staff-ul echipei Manchester City şi jurnaliştii britanici au venit la Bucureşti pentru a asista la meciul dintre Steaua Bucureşti şi City din play-off-ul Ligii Campionilor.

Citiți și: 

Conducerea clubului Manchester City, evacuată din avionul care urma s-o aducă în România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri