Donald Trump a păcălit Fiscul timp de 18 ani

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Campaigns In Chicago

Averea lui Donald Trump e din nou în mijlocul unui uriaş scandal, provocat de o investigaţie jurnalistică. The New York Times a obţinut documente, care atestă că mogulul american a fentat fiscul 18 ani la rând! Jurnaliştii au descoperit că în 1995 Trump a raportat pierderi de 916 milioane de dolari, şi apoi nu a mai plătit taxe pana în 2013. Tabăra democraţilor califică dezvăluirile drept o nouă dovadă că miliardarul este exponentul unui sistem care îi favorizează pe cei bogaţi şi care va continua dacă el ajunge la Casa Albă.

Jurnaliştii New York Times spun că au primit prin poştă documentele care expun tacticile financiare ale lui Donald Trump. Chiar dacă au fost ameninţaţi cu procesul de către reprezentanţii miliardarului, au mers mai departe cu publicarea lor. Pentru democraţi, concluzia este clară.

„Toţi vorbim despre acest sistem fraudat. Ei bine, Donald Trump întruchipează fix acest sistem. Ne spune asta tocmai faptul că nu a plătit taxe timp de 20 de ani, sau aşa susţine New York Times”, afirmă Robby Mook, manager de campanie pentru Hillary Clinton.

Tabăra republicanilor are o cu totul altă versiune. Înşelarea fiscului ar fi de fapt o dovadă că Donald Trump este un geniu în afaceri. O spune fostul primar al New Yorkului, Rudolf Giuliani.

„Ceea ce a făcut el, de fapt, a fost să profite pentru a-şi salva firma. A făcut ceva ce noi admirăm în America. S-a pus pe picioare. Aşa a făcut şi Steve Jobs. Prefer un geniu ca el, care înţelege sistemul fiscal şi vrea să îl schimbe”, spune Rudolf Giuliani, consilier al lui Donald Trump.

În mod paradoxal, ani la rând, inclusiv pe vremea când nu-şi plătea taxele, Donald Trump se războia pe Twitter cu cei care înşeală Fiscul. „Trump este un american care plăteşte taxe într-un an cât plăteşti tu toată viaţa” îi spunea unui alt internaut în 2013, în timp ce cu un an mai devreme se plângea că jumătate dintre americani nu plătesc impozit pe venit în condiţiile în care ţara era îngropată în datorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri