O înregistrare cu o crimă a rămas online 24 de ore

Data publicării:
thailanda

Un fenomen tulburător se naşte pe reţelele de socializare: atrocităţi comise în direct. Cel mai nou caz, un tată din Thailanda care şi-a ucis fiica, apoi şi-a luat viaţa. Totul a putut fi urmărit live de prietenii lui de pe Facebook. Fondatorul şi cei care gestionează reţeaua de socializare online sunt acum criticaţi.

Totul s-a întâmplat într-o cameră de hotel, în Thailanda. Mai multe rude au fost martori, au văzu cum se întâmplă o tragedie şi nu au putut-o preveni. Au alertat poliţia, dar a ajuns prea târziu pentru a salva viaţa fetiţei sau a tatălui.

Furia utilizatorilor de Internet şi criticile la adresa facebook au apărut după ce înregistrarea video, disponibilă şi după ce transmisiunea live s-a încheiat, a rămas online încă 24 de ore, înainte să fie ştearsă. Şi acest lucru s-a întâmplat abia după ce au fost responsabili ai reţelei au fost sesizaţi de autorităţile di Thailanda. Înregistrarea a fost descărcată şi publicată şi pe Youtube. A stat acolo un sfert de oră, timp în care a fost vizionată de peste două mii de ori.

Cazul din Thailanda vine după ce, acum aproape două săptămâni, un american a mărturisit, tot pe Facebook, că a ucis un om şi chiar a publicat o înregistrare cu fapta, care de asemenea a putut fi văzută ore la rând până când Facebook a retras-o.

Conducerea companiei spune că încearcă să-şi îmbunătăţească serviciul de verificare a conţinutului pentru a împiedica repetarea unor astfel de situaţii. Totuşi, în niciun caz, nu doreşte renunţarea la serviciul de transmisiune live.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri