Papa Francisc vizitează Medellin, fosta capitală a drogurilor

Data actualizării: Data publicării:
papa francisc

Papa Francisc îşi continuă vizita apostolică în Columbia. În penultima zi a fost la Medellin, fosta capitală mondială a drogurilor. Suveranul pontif s-a adresat unei mulţimi de sute de mii de oameni, cărora le-a cerut să-şi ajute semenii şi să-i ierte pe cei prinşi în plasa drogurilor. El şi-a reluat apelurile pentru combaterea inegalităţii sociale. Papa a vizitat şi 300 de copii la un orfelinat din oraş.

La Medellin, fost fief al unuia dintre cele mai crunte carteluri de traficanţi de droguri, papa i-a încurajat pe credincioşi să îngroape pentru totdeauna trecutul violent.

Suveranul pontif a ţinut o slujbă pe arena La Macarena, loc ce a fost, în 1991, ţinta unui atentat cu bombă.

Vă invit să va amintiţi, în această procesiune de doliu, să cereţi iertare pentru cei care au distrus iluziile atâtor tineri, să cereţi Domnului să le schimbe inimile. Să ne rugăm să pună capăt acestei derute a tineretului”, a spus Papa Francisc.

„Acest eveniment este un miracol de la Dumnezeu. Este ceva foarte frumos, ceva ce noi toţi din Antioquia aşteptam. Papa ne-a cucerit inimile tuturor, în toată Lumea, pentru umilinţa lui şi pentru farmecul lui”, spune o credincioasă.

Papa a vizitat şi 300 de copii dintr-un orfelinat din Medellin.

Principalul mesaj pe care suveranul pontif îl aduce în ţara sud-americană este îndemnul la reconciliere naţională, după 50 de ani de război civil de gherilă, care a lăsat răni adânci în societatea columbiană. Peste 260.000 de oameni au fost ucişi în acest conflict îndelungat, încheiat abia anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri